Nieuws vanuit het schepencollege

Kappen bomen
Het college geeft opdracht aan de technische dienst om in het park van Heist-Goor twee zwarte elzen en drie berken te kappen. De bomen vormen een potentieel gevaar voor de bezoekers van het park en de aanpalende parking, zodat de kapping om veiligheidsredenen aangewezen is. Twee van deze bomen zijn bovendien helemaal schuin gegroeid (op zoek naar licht) en hebben dus ook geen grote esthetische waarde meer, de andere drie bomen zijn al dood. 
Ter compensatie zal een inheemse haag aangeplant worden tussen het park en de parking.

Dag van de Open Kerken
Het college geeft opdracht aan de dienst Toerisme en de dienst Cultuurbeleid om de ‘Dag van de Open Kerken’ te organiseren in samenwerking met de kerkfabrieken. De ‘Dag van de Open Kerken’ vindt plaats op 31 mei en 1 juni. De elf Heistse parochies werken hieraan mee.

Gebruik schoolaccommodaties
Het college verleent toelating aan KWB Zonderschot om gebruik te maken van de speelplaats en/of het sanitairgedeelte van de gemeentelijke lagere school in Zonderschot voor volgende activiteiten:
-Wielerwedstrijd op 11 april
-Vierdaags weekend van 29 mei tot en met 1 juni 
-Recreatief volleybaltornooi op 8 juni

KWB Zonderschot is verantwoordelijk voor eventuele schade en moet alles in de oorspronkelijke toestand achterlaten.

Afscheidstafels
Het college koopt drie afscheidstafels aan voor de kerkhoven van Heist-Goor, Schriek en Pijpelheide. De afscheidstafel komt onder de luifel te staan en dient om de kist op te plaatsen. De kostprijs bedraagt 1.639,55 euro incl. btw per afscheidstafel.

Nieuws vanuit de gemeente

Inzameling textiel
Gooi je afgedankte textiel niet weg maar geef het een tweede leven. Op maandagen 10 en 17 februari haalt De Kringwinkel Zuiderkempen je oude spullen op aan huis. Meer weten?

Gambia party
Op 16 februari organiseert het gemeentebestuur een Gambiaanse party met Afro-Mandingband Tunga Mang Dambe Long en een djembéworkshop voor de kinderen. Ambiance verzekerd! Meer weten?

Babbelberg
Babbelberg, het gloednieuwe praatcafé voor anderstaligen in Heist-op-den-Berg, is, wegens groot succes, op zoek naar extra vrijwilligers. Meer weten?